Wednesday, 27 April 2011

maaf dari cik ratu

heyyaaa readers.

lamenye cik ratu x singgah sini. maksud cik ratu x menulis blog. cik ratu x sempat nak on9, nk menulis lagi nak menyiapkan kerja lagi. ni pon cik ratu luangkan sikit masa. nanti blog ni merajok susah plak. cik ratu x pandai nk pujuk2 ni. hihi.

thanks pada yg sudi comment blog cik ratu. cik ratu merepek pon dok layan comment jugak. hihi. semua comment dah pon cik ratu reply. rasenye x de yg tertinggal. nanti comment lagi ye rakan blog?

cik ratu x sempat nk singgah blog kalian buat masa ni. x sempat nk comment. selalunye kalau cik ratu baca mesti cik ratu comment. kalau x bace mcm mane nk comment kn? x pe la, lain kali cik ratu luangkan lebih masa untuk baca dan comment. banyak dh entry baru yg korang post. ni yg cik ratu rase x saba nk bace cerite korang. tunggu je la cik ratu ade mase.

yg sudi singgah chit chat corner, thanks. cik ratu x sempat nk reply satu2. x sempat nk jengok blog bg pendatang baru (bkn pendatang asing). nnt cik ratu masuk dan terjah okay. insyaallah cik ratu follow skali. menambah kenalan x salah kan?

ok lah. sampai sini je entry kali ni. lain kali cik ratu tulis lain. babai...

Tuesday, 19 April 2011

x ku sangka

heyyaaa readers..

ok ni cik ratu nk cite perihal tadi. jap kire jap. dlm 7 jam lepas. cik ratu melepak di TUTTY FRUTTI. cik ratu suka chocolate and vanilla. baru try 2 perisa ni. lain kali nak try yg lain pulak.

sedap memang sedap. tapi bila hilang kawalan, pergghhh koyak poket. harga tengok kedai la kn? xkan la kedai sket punya cantik, arga macam eskrim pop malaysia tu.

cik ratu dengan tekun membaca ape yg ade kat sekeliling dinding. decoration yang menarik. baca jugak perisa2 yg ada. tengok mesin eskrim jugak. ok, hati terdetik nak choc and vanilla. bekas bewarne ijau pon cik ratu amik. sampai kat mesin eskrim, hati rasa lain macam. ok x pe, cik ratu kasi adk yg buat. dye yg hilang kawalan pon tarik pe bende ntah namenye tu. kelua la eskrim choc. mesin seterusnye, macam tu jugak. then kelua la eskrim vanilla. then choc rice ditabur atas eskrim.

tiba masa untuk membayar. okay, kene timbang. bukan macam eskrim biasa2 yang kira dengan batang. dah habis timbang. ciiinnngggg, RM 17.50!! ingat mimpi, cuba jugak cubit2 tangan sendiri. ok, x mimpi. tu realiti. bayar jugak la kn..

sesi makan eskrim pon diteruskan. excited sangat nak makan TUTTI FRUTTY. ha, makan la sepuas-puas nye. kenyang kn? hihi. then de couple ni masing2 dengan bekas TUTTI FRUTTY dengan eskrim yg menggunung tinggi. cik ratu rase, harge eskrim tu RM30+ kot.

pesanan ringkas : beringat anda sebelum melakukan apa2.

Monday, 18 April 2011

10 sebab perempuan tak respect kat lelaki

heyyaaa readers.

na dapat ayat2 ni dari facebook. na just copy paste. untuk umum jugak. jom layan...

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu

Sunday, 17 April 2011

awak...

AWAK..... CARILAH PEREMPUAN YANG CANTIK...
KERANA SY TAHU KEBURUKAN SY X MAMPU MEMBERIKAN SENYUMAN PADA AWAK...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG KAYA....
KERANA SY TAHU KEMISKINAN SY TIDAK MAMPU MEMBANTU AWAK D DALAM KESUSAHAN...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG BAIK....
KERANA SAYA TAHU KEJAHATAN SAYA AKAN BUAT AWAK BENCI SAYA....


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG BIJAK...
KERANA SAYA TAHU KEBODOHAN SY TIDAK MAMPU UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH AWAK...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG TINGGI AGAMANYA....
KERANA SAYA TAHU KEJAHILAN SAYA AKN BUAT AWAK SENGSARA D NERAKA.....


AWAK... CARILAH PEREMPUAN YANG MENYAYANGI AWAK...
KERANA SAYA TAHU BENCI SY PADA AWAK AKAN MENYAKITKAN HATI AWAK...


AWAK... CARILAH PEREMPUAN YANG SIHAT...
KERANA SY TAHU SAKIT SY AKAN MENYUSAHKAN AWAK....


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG MANIS BICARANYA DGN AWK....
KERANA SAYA TAHU KATA2 KESAT SAYA AKN MEMBUATKAN SY BERGADUH DGN AWAK...


AWAK..... SAYANGILAH PEREMPUAN YANG SAYANG AWAK...
KERANA SAYA TAHU KASIH DAN SAYANG SY X CUKUP UNTUK AWAK BAHAGIA....


AWAK... HIDUPLAH DGN PEREMPUAN YG AWAK SAYANG....
KERANA SAYA TAHU KEMATIAN SY AKN MENYEBABKAN SY TINGGALKAN AWK...


JADI AWAK CARILAH PEREMPUAN YANG TERBAIK UNTUK AWAK...
KERANA SY TAHU SY BUKAN PEREMPUAN YG TERBAIK UTK AWK...

nasib baik boleh.

cik ratu dah dapat jalan penyelesaian.
page sudah x meragam.
bagus. bagus.

tapi cik ratu x tau gi mana nak letak link facebook.
ritu boleh je.
kejap boleh kejap tak.
x pe la, jap lagi boleh la kot.

teringat zaman kegemilangan dulu.
ah, gemilang la sangat kn?
sehari kadang2 sampai 5 entry cik ratu post.
nampak sangat banyak beno mase yg cik ratu gune.
mane la pegi rakan2 blog dulu ek.
rindu. rindu.


apa sudah jadi dengan blogspot?

heyyaaa readers..

hati cik ratu ni sedih.
makin sedih la dgn keadaan page cik ratu ni.
"awat golap jaaa. mano poie warno pink?"
cik ratu tekan ape bende entah.
udah le jadi cenggini rope.

cik ratu nak mencari templete baru.
alih2 x boleh pulak nak copy code.
bedal punye bedal jadi la mcm ni.
ilang dh banyak widget.
sekian lah riwayat widget2 tersebut.

kat mane cik ratu boleh cari templete yg kiut miut?


facebook

heyyaaa readers..

cik ratu nak mengumumkan bahawasanya cik ratu sudah mengaktifkan diri dengan facebook.
ya, cik ratu tau itu agak ketinggalan.
tapi cik ratu nak bagitau jugak.

hihihi. actually dulu2 ade facebook.
tapi tangan gatai sangat dok tuka2 password.
sampai lupa terus.
cerdik kan?

ok la, pada yang berminat untuk berkawan,
sila add cik ratu ok.



Thursday, 14 April 2011

cuba kawal perasaan

aarrrggghhhh!!!!
tttiiiiiddddaaaakkkkkk!!!!
nnnnnnnoooooooo!!
gggggrrrrr!


kite tengok macam2 jenis manusia menunjukkan 'kepsycoan' nye. ade pulak ayat mcm tu. hihi.
psyco je lebih x guna. cuba cari jalan penyelesaian. ha, ade jugak gunenye.
ni cakap berapi "aku x siap itu, aku x siap ini".
cakap je lebih buatnye tak jugak.

cik ratu ni kalau nk psyco ni jarang nk tunjuk kat orang. pendam sorang2.
layan diri sendiri je. tenangkan fikiran dulu. chill2 sket. dah ok baru buat keje.
kalau buat keje time serabut, x gune jugak kn?

cik ratu de la sorang kawan ni. die jenis x boleh buat keje kelam kabut. x boleh kalau org psyco die.
mesti glabah die lain macam. kirenye die x boleh tension la. bile pressure, mule la macam2.
bile dh pressure, makan x hengat. tapi badan same mcm tu jugak. x de la naik gemok.

cik ratu ada masa lagi untuk menyiapkan segala assignment yang ade.
awal2 buat senang la. nanti bile nak submit, done. x de la tergopoh gapah.
baru nak print la. baru nak beli kertas la. baru nak buat itu ini.

so, pada readers, jangan la buat kerja last minit.
andai kata last minit kerja tu x dapat buat, nak anta ape cek ooiii?
beringat naaa...

malasness

ewah. ewahh. cube tengok gambar sebelah ni. bukan main 'terlebih sopan' kn? gambar tu just nak menunjukkan yang cik ratu dalam mood malas sebenanye. buat kerja tu punya la malas. rase macam ade beban je kat bahu ni. kalau boleh nak tido je. buatnye tido x bangun2, ha gasak la pulak.

lately cik ratu jarang dah on9. mungkin sebab malas jugak. ape yang cik ratu buat pon x tau la. nak kate makan tido pon x jugak. tido je lebih. makan nye kurang je. hihi.



x pe lah. cik ratu kumpul dulu rindu ni banyak2 untuk menulis. nanti bile dah rajin, cik ratu post banyak2. nak tulis ape pon x tau. dah la. jenoh teketo2 nak menaip. babaiiii.


Monday, 11 April 2011

skirt labuh

heyyaaa readers..

cik ratu yakin blogger ramai yang mengikuti blog yang promote dress, skirt, beg dan lain2 kan? cik ratu jarang beli on9. eh, x pernah pon kot. ik ratu lagi selesa untuk pegi kedai sendiri, pegang, belek2 and beli kalau cik ratu rasa selesa dgn  kualiti barang tu.

cik ratu ingat nak cari skirt labuh. tapi tu la. nak beli melalui on9 kene tau jugak la kan skirt tu panjang mana. kalau panjang x pe. boleh potong. kalau pendek? nak pakai londeh? memang x la kan cik ratu nak pakai londeh2, singkat2. hihi.

sape2 yang ada link blog yang jual skirt labuh cantik2 mintak tolong ye. cik ratu pon tengah membelek2 jugak dunia blog. kot2 ade yang bekenan. boleh la cuba beli.

memang ramai dh menjual secara on9. harap tiada penipuan berlaku. baik pembeli atau penjual. sama2 nak untung. penjual yang dh kaye raye tu, kasi la diskaun masyuuukk. hihi.

tinggalkan kegelisahan

heyyaaa readers..


hati yang gelisah kini dh terawat. eleleleee.. ayatnye nak bagos je. cik ratu dh kembali normal. sebelum ni dh bertukar jadi hulk. hihi.

cik ratu harap lepas ni cik ratu dh x pening2 kepale lagi fikir bende yang bukan2. x kan setiap masa nak fikir bende yang same je. jenoh le gitu.

cik ratu x t au nak tulis ape lagi. nanti la sambung lagi. babai.

Wednesday, 6 April 2011

kegelisahan



heyyaaa readers..

cik ratu x tau nak tulis ape. tapi rase nak tulis jugak ni. sebenar nye cik ratu sedih, gelisah. serba x kene.

kenapa ego cik ratu ni tinggi menggunung sangat?
kenapa hati cik ratu x setenang lautan tenang?
kenapa fikiran cik ratu terganggu?

cik ratu kene banyak sabar. istighfar banyak banyak kn? cik ratu x nak macam ni. tolong! tolong!
jom terjun lombong..

Tuesday, 5 April 2011

twitter

heyyaaa readers..

cik ratu nak menagih simpati ni.
sesungguhnye cik ratu memang x berape nak reti sangat dengan twitter.
cik ratu cube jugak try tapi x berape nak memahami.
mungkin sebab fikiran pon tengah bekecamok (alasan!)

so, sape2 yg reti, tolong ngajo buleeehhhh?
nngggeee......
=D