Wednesday, 30 March 2011

mc'donalds


heyyaaa readers..

pagi2 lagi cik ratu nak bukak cite pasal makanan ni. fast food. bukan makanan laju tapi makanan segera. hihi. x nak cite pasal kfc ke pizza hut ke or seangkatan dgnnye, cik ratu nak cite pasal mc'donalds. orang2 kite biase sebut mcd. bukan 'em si di' tapi 'mekdi'. sebutan kene betul ye adik2..

ok, seterusnya. semua orang tau (yeye je) mcd ni bukan 24 jam. kalau lapa, terjah je mcd. sure kenyang. kalau x kenyang jugak, order lagi. x de duit g dapur tolong masak. hihi. nak drive thru pon boleh. senang. x payah kua kete nak beli makanan. dari dalam kete je boleh.

macam2 jenis ade kat mcd ni. cik ratu selalu jugak pegi mcd. tapi makan 1 bege je la. tu pon dh kenyang. kenyang perot suka hati. kalau x kenyang2 tu, susah hati la kot. hihi.

nak tau menunye? boleh. boleh.


>favourites<

mc chicken
spicy chicken mc deluxe
chicken mc nuggets
ayam goreng mcd
filet-o-fish
double cheese burger
quarter pounder with cheese
big mc
big N' tasty
cheese burger
beef burger
chicken burger
bubur ayam mcd


>breakfast<

sausage mcmuffin
sausage mcmuffin with egg
egg mcmuffin
filet-o-fish
big breakfast
hotcakes (2pcs)
hot cakes (2pcs) with sausage
hash browns

>happy meals<

sausage mcmuffin
cheese burger
beef burger
ayam goreng mcd
chicken burger
hot cakes
chicken mcnuggets


>desserts<

sundae con
chocotop
flavor twist
sundae
cornetto sundae
oreo mcflurry
corneto mcflurry
shake
apple pie
fruit cup


>beverages<

premium roast (coffee/tea)
hot milo
carbonated soft drink
iced milo
ribena
minute maid @ orange juice
iced lemon tea
drinking water


>mc saver<

chicken burger
beef burger
bubur ayam mcd
french fries
sundae
carbonated soft drink
sundae cone
apple pie


so, if u guys terasa nak tengok mcd nye, pegi je kat sini http://mcdonalds.com.my/ .



2 comments:

  1. sekali sekala boleh makan...

    **folo ur blog...**6

    ReplyDelete
  2. iye.
    baru2 ni ade makan.
    sedap.
    hihi.

    thanks follow.
    :)

    salam ikhlas,
    cik ratu.

    ReplyDelete