Monday, 9 May 2011

mengenai sayang.

"jangan malu untuk mengatakan sayang pada orang yang kita sayang"


cik ratu ada terbaca satu karangan ni. hasil penulisan sape x tau la cik ratu. sedih nye bile bace cerite tu. ape yang diceritekan tu ade jugak kene mengenenye dgn hidup cik ratu. tp sikit je la.

kite jangan la malu untuk ungkapkan sayang pada orang yg kite sayang. tapi jangan terlalu mudah pulak untuk ungkapkan. berpada2 la. kalau kite betul2 nk seseorang tu, fikirkan betul2 dan mampu ke kite nak bahagiakan die? kalau setakat suke, x jalan. x kan bahagia sampai akhirnye.

kalau perasaan kite malu nk kate sayang, takot nanti terlepas. bak kate orang, 'jangan tunggu lama2 nanti dikebas orang'. sape yg rugi? sape yg x dapat? sape yg ditinggalkan? kite jugak kn? so, fikirkan lah ape yg terbaik untuk diri kite.

ha, lagi satu. jangan la kite segan nak bagitau orang yg die tu milik kite. mesti pasangan kite akan rase dihargai bile kite mengaku yg die milik kite.

ni juz ape yg cik ratu rase je. terpulang pd individu masing2. nilaikan la....

Saturday, 7 May 2011

happy mama's day

heyyaaa readers!

hamboihh, lame beno cik ratu x menaip kat sini. busy beno ke cik ratu oii? busy dgn ape gamaknye ye. hihi.
cik ratu ni kn kadang2 rajin. kadang2 malas. kadang2 je la kn. tapi saat ni cik ratu rase rajin sikit.
tu yg rase nk membebel je ni. dengo ye cik ratu nk membebel ni.


cik ratu memang tau yang hari ibu minggu kedua bulan Mei. tau tu cik ratu x lupe.
tapi bile dh masuk minggu kedua hari jumaat, cik ratu kira ok lagi 2 hari menjelang hari ahad.
semalam cik ratu dh mula keliru bile cik ratu on9 facebook.
cik ratu usya la facebook. hadoii, ramai beno dh wish ni.
setau cik ratu hari ahad. tapi kenapa hari sabtu ramai betul dh wish.
cik ratu msg la kawan cik ratu, die pon dh confused dh. same2 dh confused.
tapi cik ratu fikir la mungkin diorg saje nk wish awal2.
kasi gempak sikit kan, baik cik ratu wish mase dalam perot lagi. lagi gempak. hihi.
esok nye (ahad) cik ratu sampaikan la kad and ucapan pd mama cik ratu.
mama cik ratu senyum2 pulak. aiseeehhh. hihi.
malam nnt cik ratu nak bawak mama cik ratu makan lah.
sape nak ikot? geleng kepale. hihi.


kepada mama:
kakak nak ucapkan selamat hari mama. kakak tau kakak banyak buat salah kat mama. kakak selalu x denga cakap mama. kakak kn anak degil. lain kali kakak akan usaha lagi untuk buat mama happy. kakak nak mama bangga dengan kakak. kakak sayang mama. kakak nak mama selalu ada dengan kakak sampai bila2 walaupun kakak dh kawen or tak duduk 1 rumah dengan mama. mama dh banyak bersusah payah besarkan kakak dan didik kakak sampai sekarang. love you, mama!


selamat hari ibu pada semua ibu, bakal ibu, ibu mertua di dunia....
sayangilah ibu anda walau dimana anda berada....



Wednesday, 27 April 2011

maaf dari cik ratu

heyyaaa readers.

lamenye cik ratu x singgah sini. maksud cik ratu x menulis blog. cik ratu x sempat nak on9, nk menulis lagi nak menyiapkan kerja lagi. ni pon cik ratu luangkan sikit masa. nanti blog ni merajok susah plak. cik ratu x pandai nk pujuk2 ni. hihi.

thanks pada yg sudi comment blog cik ratu. cik ratu merepek pon dok layan comment jugak. hihi. semua comment dah pon cik ratu reply. rasenye x de yg tertinggal. nanti comment lagi ye rakan blog?

cik ratu x sempat nk singgah blog kalian buat masa ni. x sempat nk comment. selalunye kalau cik ratu baca mesti cik ratu comment. kalau x bace mcm mane nk comment kn? x pe la, lain kali cik ratu luangkan lebih masa untuk baca dan comment. banyak dh entry baru yg korang post. ni yg cik ratu rase x saba nk bace cerite korang. tunggu je la cik ratu ade mase.

yg sudi singgah chit chat corner, thanks. cik ratu x sempat nk reply satu2. x sempat nk jengok blog bg pendatang baru (bkn pendatang asing). nnt cik ratu masuk dan terjah okay. insyaallah cik ratu follow skali. menambah kenalan x salah kan?

ok lah. sampai sini je entry kali ni. lain kali cik ratu tulis lain. babai...

Tuesday, 19 April 2011

x ku sangka

heyyaaa readers..

ok ni cik ratu nk cite perihal tadi. jap kire jap. dlm 7 jam lepas. cik ratu melepak di TUTTY FRUTTI. cik ratu suka chocolate and vanilla. baru try 2 perisa ni. lain kali nak try yg lain pulak.

sedap memang sedap. tapi bila hilang kawalan, pergghhh koyak poket. harga tengok kedai la kn? xkan la kedai sket punya cantik, arga macam eskrim pop malaysia tu.

cik ratu dengan tekun membaca ape yg ade kat sekeliling dinding. decoration yang menarik. baca jugak perisa2 yg ada. tengok mesin eskrim jugak. ok, hati terdetik nak choc and vanilla. bekas bewarne ijau pon cik ratu amik. sampai kat mesin eskrim, hati rasa lain macam. ok x pe, cik ratu kasi adk yg buat. dye yg hilang kawalan pon tarik pe bende ntah namenye tu. kelua la eskrim choc. mesin seterusnye, macam tu jugak. then kelua la eskrim vanilla. then choc rice ditabur atas eskrim.

tiba masa untuk membayar. okay, kene timbang. bukan macam eskrim biasa2 yang kira dengan batang. dah habis timbang. ciiinnngggg, RM 17.50!! ingat mimpi, cuba jugak cubit2 tangan sendiri. ok, x mimpi. tu realiti. bayar jugak la kn..

sesi makan eskrim pon diteruskan. excited sangat nak makan TUTTI FRUTTY. ha, makan la sepuas-puas nye. kenyang kn? hihi. then de couple ni masing2 dengan bekas TUTTI FRUTTY dengan eskrim yg menggunung tinggi. cik ratu rase, harge eskrim tu RM30+ kot.

pesanan ringkas : beringat anda sebelum melakukan apa2.

Monday, 18 April 2011

10 sebab perempuan tak respect kat lelaki

heyyaaa readers.

na dapat ayat2 ni dari facebook. na just copy paste. untuk umum jugak. jom layan...

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu

Sunday, 17 April 2011

awak...

AWAK..... CARILAH PEREMPUAN YANG CANTIK...
KERANA SY TAHU KEBURUKAN SY X MAMPU MEMBERIKAN SENYUMAN PADA AWAK...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG KAYA....
KERANA SY TAHU KEMISKINAN SY TIDAK MAMPU MEMBANTU AWAK D DALAM KESUSAHAN...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG BAIK....
KERANA SAYA TAHU KEJAHATAN SAYA AKAN BUAT AWAK BENCI SAYA....


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG BIJAK...
KERANA SAYA TAHU KEBODOHAN SY TIDAK MAMPU UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH AWAK...


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG TINGGI AGAMANYA....
KERANA SAYA TAHU KEJAHILAN SAYA AKN BUAT AWAK SENGSARA D NERAKA.....


AWAK... CARILAH PEREMPUAN YANG MENYAYANGI AWAK...
KERANA SAYA TAHU BENCI SY PADA AWAK AKAN MENYAKITKAN HATI AWAK...


AWAK... CARILAH PEREMPUAN YANG SIHAT...
KERANA SY TAHU SAKIT SY AKAN MENYUSAHKAN AWAK....


AWAK.... CARILAH PEREMPUAN YANG MANIS BICARANYA DGN AWK....
KERANA SAYA TAHU KATA2 KESAT SAYA AKN MEMBUATKAN SY BERGADUH DGN AWAK...


AWAK..... SAYANGILAH PEREMPUAN YANG SAYANG AWAK...
KERANA SAYA TAHU KASIH DAN SAYANG SY X CUKUP UNTUK AWAK BAHAGIA....


AWAK... HIDUPLAH DGN PEREMPUAN YG AWAK SAYANG....
KERANA SAYA TAHU KEMATIAN SY AKN MENYEBABKAN SY TINGGALKAN AWK...


JADI AWAK CARILAH PEREMPUAN YANG TERBAIK UNTUK AWAK...
KERANA SY TAHU SY BUKAN PEREMPUAN YG TERBAIK UTK AWK...

nasib baik boleh.

cik ratu dah dapat jalan penyelesaian.
page sudah x meragam.
bagus. bagus.

tapi cik ratu x tau gi mana nak letak link facebook.
ritu boleh je.
kejap boleh kejap tak.
x pe la, jap lagi boleh la kot.

teringat zaman kegemilangan dulu.
ah, gemilang la sangat kn?
sehari kadang2 sampai 5 entry cik ratu post.
nampak sangat banyak beno mase yg cik ratu gune.
mane la pegi rakan2 blog dulu ek.
rindu. rindu.